DalaDemokraten skriver....

Moraelever förbereder  sin resa till Auschwitz
Hemsida. Fr v Erik Nordahl, Ollie Ahokas och Robin Söderlund ska göra en hemsida där projektet kan följas. Längst bort ses Matilda Melin, som också ingår i niornas gemensamma projektarbete.
Moraelever förbereder  sin resa till Auschwitz
Auschwitz nästa. Merparten av eleverna i årskurs nio, Morkarlbyhöjdens skola, ska resa till det ökända nazi-koncentrationslägret i vår. Redan nu har arbetet inför resan startat och en mängd aktiviteter för att samla in pengar ska genomföras.
FOTO: ERIC S
2008-09-30 05:50  I maj bär det iväg för omkring hundra elever i nian vid Morkarlbyhöjdens skola i Mora.
- Vi ska åka till Auschwitz! säger bland andra Alice Grudd, en av eleverna som förra veckan inledde det förberedande arbetet inför resan. Sammanlagt går omkring 120 elever i årskurs nio på Morkarlbyhöjdens skola. De allra flesta av dessa ska alltså åka med på resan till det ökända koncentrationsläger, som nazisterna använde sig av under andra världskriget.

Projektarbete

Eleverna har arbetet som ett gemensamt projektarbete.
De letar fakta, men lägger också ned mycken tid för aktiviteter de närmaste månaderna. Allt för att samla ihop pengar till resan, så att den egna kostnaden blir så låg som möjligt.
Flera olika arbetsgrupper har bildats. Var och en av dessa grupper har olika uppgifter.
En grupp elever ska exempelvis se till att skolans cafeteria sjuder av liv igen. Där ska skolans elever rätt snart kunna köpa något under raster.

Supé och disco

- En annan grupp planerar för en supé som ska serveras i bygdegården i Östnor senare i höst, säger Alice Grudd och Matilda Melin, under ett arbetsmöte där representanter för samtliga grupper fanns med. Den mat som ska serveras till hundra personer, och först till kvarn gäller. Disco för yngre barn ska också genomföras och mycket annat. Dessutom ska sponsorer raggas, och utlovas sina namn på t-shirts som eleverna ska ha på sig. För att nämna något.
- Lite arbete får vi göra på skoltid, men det mesta blir på fritiden, under kvällar och helger.

Hemsida

De 15-åriga killarna och tjejerna på skolan har även tänkt ge intresserade möjlighet att följa hur deras arbete går.
Två killar, Erik Nordahl och Robin Söderlund, har precis börjat, knacka på en hemsida som så småningom ska läggas ut på internet. Deras arbete leds av Ollie Ahokas.
Även om arbetet har kommit igång bra redan nu, med gott stöd deras skola, har långt ifrån alla pusselbitar fallit på plats. En av de som saknas är en synnerligen viktig detalj, hur resan ska genomföras och vilka andra platser som ska besökas. En tänkbar stad är Berlin.
- Sedan ska vi undersöka om vi åker buss, tåg eller flyg. Det är en svår avvägning sett till pris och miljö, tycker Alice Grudd.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0