Lyssna på ALICE!

För att lyssna på alice, gör såhär:

1.Gå in på: www.radiosiljan.com

2. Klicka på "Webbradio" i spalten till vänster.

3. Klicka på Morgonintervjuer som ligger under arkiv till vänster.

4. Klicka på Tisdag.

5. Lyssna!

A - I - K - AIK !

Fullt av råttor  AIK-dif 070924 ;)
Norra Stå - råttor överallt. Grym stäming i denna match! 24 Sept '07



Mora tidningen skriver också..

En riktig gruppresa till Polen

några av våra småsyskon i E..


 Foto: Sten Widell
Drygt 100 Morabor reser till Polen frampå vårkanten 2009 och majoriteten av resenärerna är avgångselever vid Morkarlbyhöjdens skola.

Det började för två år sedan att en mindre grupp niondeklassare reste till Polen. I fjol blev det en ny resa och då hade gruppen utökats jämfört med premiäråret. Dock var den i jämförelse inte i närheten av den jättegrupp som nu står i begrepp att resa.

- Skolan har 120 elever i nian och det är alltså 100 av dem som vill åka. Det tycker vi är jättekul, berättar Hillevi Brottare, en av flera elever som tagit på sig uppgiften att jobba för att finansiera resan, eller åtminstone delar av den.

- Alla 100 har delat upp sig i grupper på 5-10 deltagare för att samla in pengar. En del har även hand om marknadsföring, fortsätter Hillevi som tillsammans med Ebba Lidegran kommer att gå runt i grupperna för att skriva en artikel om det hela.

- Syftet och målsättningen med resan är att alla deltagare ska få vara med i ett projekt där frågor om tolerans, medmänsklighet och demokrati står i fokus och avsikten är att deltagarna ska få en chans till ökad förståelse för det som hände under förintelsen. Besök på ett koncentrationsläger finns inlagt i reseplaneringen. En av grupperna har fått till uppgift att kontakta Magda Eggens, en överlevare från koncentrationslägret i Auschwitz.

Så här ska det löpa på den närmaste tiden och bland kommande arrangemang Polen-resenärerna planerat är en supékväll för vuxna i Östnors bygdegård den 21 november. Bara ett av flera exempel på hur pengar ska samlas in till resan där färdsättet ännu inte bestämts.

- Vi är miljömedvetna, men eftersom tid är pengar är vi inriktade på flyg. Det ser även ut att vara det billigaste sättet att resa, säger Viktoria Sterner och Emma Ljudén, elever som även de tilldelats gruppuppgifter.

Det ska tilläggas att förutom de 100 eleverna kommer både en grupp lärare och föräldrar att medfölja på den veckolånga resan till Polen.


Sten Widell

9F, Liiiiite Matematik. : ))


Rad 1, Bälter, Alice, Linus och lite Danne.
Rad 2. Marika Camilla, Magister Pelle och Maria.
Rad 3. Anna och Linda.


Jajaaaaa. matte på olika sätt.. Vi hade iallafall kul!
Här är vi egentligen massor av blandade klasser men självklart sitter många 9Fare nära varann :D haha. OCH alltid lika glada!

DalaDemokraten skriver....

Moraelever förbereder  sin resa till Auschwitz
Hemsida. Fr v Erik Nordahl, Ollie Ahokas och Robin Söderlund ska göra en hemsida där projektet kan följas. Längst bort ses Matilda Melin, som också ingår i niornas gemensamma projektarbete.
Moraelever förbereder  sin resa till Auschwitz
Auschwitz nästa. Merparten av eleverna i årskurs nio, Morkarlbyhöjdens skola, ska resa till det ökända nazi-koncentrationslägret i vår. Redan nu har arbetet inför resan startat och en mängd aktiviteter för att samla in pengar ska genomföras.
FOTO: ERIC S
2008-09-30 05:50  I maj bär det iväg för omkring hundra elever i nian vid Morkarlbyhöjdens skola i Mora.
- Vi ska åka till Auschwitz! säger bland andra Alice Grudd, en av eleverna som förra veckan inledde det förberedande arbetet inför resan. Sammanlagt går omkring 120 elever i årskurs nio på Morkarlbyhöjdens skola. De allra flesta av dessa ska alltså åka med på resan till det ökända koncentrationsläger, som nazisterna använde sig av under andra världskriget.

Projektarbete

Eleverna har arbetet som ett gemensamt projektarbete.
De letar fakta, men lägger också ned mycken tid för aktiviteter de närmaste månaderna. Allt för att samla ihop pengar till resan, så att den egna kostnaden blir så låg som möjligt.
Flera olika arbetsgrupper har bildats. Var och en av dessa grupper har olika uppgifter.
En grupp elever ska exempelvis se till att skolans cafeteria sjuder av liv igen. Där ska skolans elever rätt snart kunna köpa något under raster.

Supé och disco

- En annan grupp planerar för en supé som ska serveras i bygdegården i Östnor senare i höst, säger Alice Grudd och Matilda Melin, under ett arbetsmöte där representanter för samtliga grupper fanns med. Den mat som ska serveras till hundra personer, och först till kvarn gäller. Disco för yngre barn ska också genomföras och mycket annat. Dessutom ska sponsorer raggas, och utlovas sina namn på t-shirts som eleverna ska ha på sig. För att nämna något.
- Lite arbete får vi göra på skoltid, men det mesta blir på fritiden, under kvällar och helger.

Hemsida

De 15-åriga killarna och tjejerna på skolan har även tänkt ge intresserade möjlighet att följa hur deras arbete går.
Två killar, Erik Nordahl och Robin Söderlund, har precis börjat, knacka på en hemsida som så småningom ska läggas ut på internet. Deras arbete leds av Ollie Ahokas.
Även om arbetet har kommit igång bra redan nu, med gott stöd deras skola, har långt ifrån alla pusselbitar fallit på plats. En av de som saknas är en synnerligen viktig detalj, hur resan ska genomföras och vilka andra platser som ska besökas. En tänkbar stad är Berlin.
- Sedan ska vi undersöka om vi åker buss, tåg eller flyg. Det är en svår avvägning sett till pris och miljö, tycker Alice Grudd.

Klassfoto :S




niof har ett ansikte!!


http://images.google.se/images?gbv=2&hl=sv&q=niof&btnG=S%C3%B6k+bilder

googla niof
här är vår förfader

Reine sa att vi ska till Auschwitz

För att hundra personer ur årskusnio ska till Auschwitz måste följande hända

• en trerätters middag i Önabystuga med minst ett hundra personer
• sponsorer skänker oss pengar
• vi jobbar tolv timmar var under vasaloppsveckan
• vi genomför två discon för yngre barn i yngre skolor
• vi säljer minst två salamikorvar och fem burkar fulla av kakor
• vi trycker tröjor med reklam
• vi öppnar en cafeteria
• vi ger aldrig upp

Jag personligen, niofalice, skulle ha nageltrång i tre månader i tre spretiga tår för att få åka till Auschwitz nu på direkten

ikväll är det festdiscodans i rättviksparken bland annat roligt

vad gör niof & alla andra en fredagskväll där solen lyser lite sisådär?


Grattis bloggen, 1 vecka!

Och så var det fredag igen, och bloggen fyller 1 vecka.
Idag blev det varken fika eller hederskompis för att vi hde aktivitetsdagar.
Men nästa vecka är allt som vanligt igen, glöm inte hemkunskapspapperet, och ni som har engelska med mig (linda) glöm inte att ni ska ha hittat på en person som ni ska vara!


business kvinnan maria sliter på....

Idag var också tidningen på vår skola! Så vi får kolla nån dag och se om vi är med!

Vad ska alla göra i helgen? :)


Godmorgon!

Godmorgon klassen & alla andra !
I dag åt jag mjölk+havregryn+russin+kokos+banan till frukost.
Vad äter ni till frukost ?


P.S    I går hade vi 101 besökare  :O !!!!!    GRYMT !


Vi på svt?! : O

Ååh, mitt första inlägg i denna FANTASTISKA klassblogg!!!!!

Som redan var skrivet, dom flesta har fortsatt med Polen resan idag, och det gick verkligen jätte bra. Alla har så grymt mycket ideèr!! Kanske kanske, om vi har massa tur, så ska vi försöka göra det till en dokumentär, hela resan. UR verkade nog intresserade, eller?! : )))   - 100 nio klassare åker till "jordens helvete".   Ohh...

Och mer...  vårt mysiga fika och röstning om klassen vän blir det inget av imorron MEN ni som praoar får ha det tipptopp tills på måndag iallafall. :)

Camilla.

hejhejhej

Idag var det aktivitetsdagar igen, och jag vill säga ett stort tack till supé gruppen som var snälla idag!



Klassens "tvillingar" Marika och Camilla på samma(såklart) cykel på väg hem idag!


Varför är bloggen sne??

Jaha

Alice sa att jag skulle skriva lite så jag skriver väll lite!



HATA LEKSAND!!!!!!!!!!!!!!!!

& ännu en skol dag.





 

& så har ännu en skol dag flytit förbi...
Nu är det bara 259 dagar kvar av 9F :S !!!!!!!

om mig: anna

24 agusti 1993 föddes en Anna Olga Elisabeth Smedhs.
Hon hade då blont hår och var väldigt kort. Nu den 24 september 2008 är hon lång med mörkt hår. Vad som hände emellan dessa två datum tänker jag skriva ner här och nu.

Hon bodde med sina föräldrar Elisabeth (mer känd som Lisa) och Per-Anders och även brodern Erik. Vi bor än idag i ett rött tegelhus i Utmeland förutom Erik som flydde till Stockholm, Sollentuna och började gymnasium..
Iallafall så växte jag och började på ett dagis i Hemus som hette Kojan. På dagis var det alltid kul och man hade alltid något att göra, jag gillade maten och jag hade då en vän som hette Emma som bodde nära dagis, hon hade hästar och jag brukade få rida med henne efter dagis ibland. Jag och Emma var då bästa vänner och delade ett starkt hästintresse. Jag tjatade på min mamma och pappa och tillslut fick jag börja rida på ridskola. Då var jag 8 år kanske.

Åren gick jag red en dag i veckan gick i skolan alla dagar man skulle och  lekte med mina vänner och hade ingen aning om vad ansvar var för något men så var det dags att börja sjuan, jag avr nervös för vilka som skulle komma i min klass, om jag skulle få komma med Linda som jag hade gått i samma klass som från tvåan, om jag skulle fatta någonting på lektionerna och det jag nästan var mest nervös för var om jag skulle hitta i skolan?!

Jag fick svaren på mina frågor ganska snabbt, jag fick gå i 7F med Linda, en sten föll från mitt bröst när jag fick reda på det vill jag minnas. Jag förstod saker på lektionerna och sakta men säkert lärde man sig att hitta i skolan, vilket inte ens är svårt men om man är en nervös och virrig liten sjua sååå ...

Den 23 februari 2007 fick jag min första egna ponny, Nova som jag den 2 agusti 2008 sorgligt nog fick lov att lämna ifrån mig men den 16 agusti 2008 fick jag en ny häst, Salza, som jag har än idag.

Jag är inte bara intresserad av hästar och ridning, jag är även intresserad av fotografering och min systemkamera, nikon D80, är en mycket bra kompanjon i utövandet av min hobby. Fast jag är bara amatör men det är roligt.




Jag & Salza på träning






utövande av hobby


niof i olika former

här sitter niof i Afganistan
fast det är bara killarna i klassen
de ska på en klassresa (inget LHUtänk där)



här är några tjejer som poserar från niof i Japan
de har lunchrast och drack ginsingte istället för liptons



eller lite längre till höger
kinaniof posar vid noretbron i kina
(de bor såklart på rätta sidan av älven, som vi)


här är det från nissecupen
killarna väntar på att tjejerna ska klä ut sig



här är vi igen
niof sjuttio år tidigare
gunnar zander modet var verkligen i tiden
anette granbom hade nya glasögon


tack för mig
/alice

läs gärna vidare (:

eftermiddagsinlägg

okej..tänkte säga några saker.

niof betyder inte bara 9F, utan de är också vissa förkortningar. bland annat kan man tro att det betyder:
National Institute of Oceanography and Fisheries
Nuclear is Our Future
Night in Old Fredericksburg

Sen så har jag upptäckt att det finns en annan klass 9F som bloggar!  eller dom bloggade förra året typ...deras blogg är iaf www.nioeff.blogg.se  .. Men vår blogg är så mycket bättre :D :D

sen var de nånting mer jag tänkre skriva...hmm...kommer inte på, så jag lägger upp en bild istället.


alice i trädet utanför bilden.

nu ska jag upp till noret och göra det jag brukar!

Aktivitets dagar.

Hej !
I dag har vi haft aktivitets dagar, och de flesta i vår klass har valt " polen resan ".
Det projektet handlar om att vi i slutet av vårterminen som kommer, ska åka ner till polen och uppleva och se förintelse lägrerna med egna ögon. Mycket intressant !
I morgon och på fredag kommer vi fortsätta med projekt "polen resan."  

Hoppas ni andra har haft en fin dag !



Några av alla  vackra människor i vår vackra, underbara klass. Här fotade i matsalen.


Lite om mig själv : Daniel Petterson

Jag föddes 26 december 1993, när jag var 1.5 började jag hos min dagmamma som heter bojan (den finaste människan jag känner) och jag var där å livet lekte vidare och när jag var 5.5 år gammal var det dags att ta farväl av bojan och hennes fina hus och bege mig till skolan. Och i skolan var jag i ungefär ett halv år och på fritiden bråkade jag mest med Carl Svärd och tittade på Eldstorm men då separerade mina föräldrar och vi fick lov att flytta från vårt hus på hässjevagen och pappa flyttade till tomtebo och mamma flyttade till svedjärnsvagen.
 Ungefär vid samma tid (vad jag kommer ihåg vet inte om det stämmer) var jag med och jagade älg för första gånge med the king of my life nämligen min morfar. och det var nog det roligaste jag gjort och sen levde jag bara på mitt lilla liv men sen i slutet av 1:an hände det något.....

Jag fick lov att följa med min mor till norrköping och ockupera alla små potatis åkrar som fanns där på landet.
Men det här var riktigt kul och jag var där,  spelade fotboll mest hela dagarna och jag fick också min bästa tränare någonsin nämligen MIKAEL HJORTSTIG som tränade vårt lilla proffsgäng bråvalla IK och allting gick på räls. Vi vann varenda match tills jag fick den konstiga iden att jag skulle flytta hem till lilla mora igen.
Då återförenades jag med mina forna polare och började spela hockey här. Och sen gick livet vidare tills jag fick den dummaste idan jag någosin fått nämligan att bli målvakt i hockey. jag var väll typ målvakt i en månad och redan då ville jag byta tillbaka men jag vågade inte säga något så jag fick väll stå kvar där i min lilla bur. Sen kom en jävlit dryg liten person in i våran klass. Näligen alice grudd, jag tror det tog typ 10 minuter för mig att tycka att hon var dryg men det var inte så mycket att göra åt.

Sen så fortsatte jag att leva livet och vi började höjden och jag fick ny klass för 5te gången men det gick bra och allt var "kul" men första året var en riktig pain in the ass för jag hade ju min storebror som gick i 9an som inte gjorde mitt skol liv lätt för mig. Jag fortsatte spela hockey sen på påsklovet 2006 gjorde jag min roligaste resa hitills när vi var till tjeckien med hockey laget och där var allt kul och där gjorde jag min livs match när vi mötte nått bra tjeckist lag men tyvär förlorade vi efter straffar och det var dom första och enda straffarna jag fic stå under match sammanhang och jag räddade 3 av 4 straffar och när vi var där var vi också på arbetslägret Terezin och var riktigt spännande och den vintern började jag också att döma på föreningsnivå och det gick väll bra.

Den sommarna gjorde jag i stort sett ingenting mer än att vara med mina kompisar Erik och Ragnar och då lärde jag mig även hur kul det var att spela World In War (ett brädspel om WW2) .

i 8an så började vi få betyg och allt det men det brydde jag mig inte så mycket om. 8an gick väll framåt liksom min domar karriär men tyvär kan jag inte säga samma sak om min hockey karriär som gick bakåt i ock med flytten till orsa.

det här är väll jag hoppas ja
taggar innan match.....

vid sport lovet slutade jag med hockey för att satsa på dömnigen.

sommaren mellan 8an och 9an var lugnt och skönt.
sen på sen sommarn där var jag på distrikts kurs B för att kunna döma på lite högre nivåer sen var jag väll i skolan hela dagarna. sen hamnade jag här vid datorn för att skriva dän här skiten som lite för lång tid(den här skiten gjorde så jag missade halva mythbusters)/Danne Pettersson Alias- Domardanne,Danniboy,pettsson å allt va folk kallar mig.          


(det är säkert en massa stavfel men jag bryr mig inte)


Calle svärd ville att jag skulle skriva att jag är med han hela tiden så.


jag är med carl svärd hela dagrna på min fritid!!!!:D

klassfest ?

God kväll klassen !
Jag undrar om vi ska kanske ska ordna någon klassfest/middag ?


linda & anna hoppandes från skolans trapp .


Musik

Här kan du bland annat lägga förslag på musik som du vill att vi ska ha i musikspelaren!

en utav alla besökare

Detta medelande fick vi i våran chatt i dag :

jonas: happ, bara för man går på stranden o inte har nån fin blogg som ni bortskämda ungar på morkarlby så blir man bannad förlåt då, ville bara känmna på den fina stämningen ni har på morkarlby. förlåt

& visst har vi fin stämmning här på bloggen och i verkligheten,  du får gärna besöka oss bara du inte förstör nånting!


Tjenum !

Jag var lite tveksam i början med den här bloggen men den börjar ju bli ganska fin, am I right ? Bälter som e kung på kodning ? ;)




Yours truly, DENNIS !

glöm ej

vi (nioeF flickor) brukade alltid ha testund förr
jag tycker att alla som läser borde bringa en kopp på torsdag
någonting att dricka iallfall
okej ?

Vad gör vi i niof innan vi ska sova?

Daniel= film!
Bälter= Ligga på mage med armarna UNDER kudden
Linus= tänker, ingenting ni får höra
DenniS= Tar en red bull å är vaken hela natten, för att sedan sova i skolan. =)
Klara= var hos tandläkarn
Alice= räknar chips i mitt huvud och tar valerinasömntabletter
Marika= Musik!
Linda= ligga alldeles stilla
Maya= sover alltid med hundarna
Lisa= ser på one three hill
Victor= runkar
Max= slappnar av
Maria= blundar plus kollar mot hjärnan
Camilla= lyssnar på låten Yellow, Coldplay http://www.youtube.com/watch?v=qI8I6qcxWyU
Anna= tänker tills jag glömmer tankarna
Svenskaläraren Anette= läser till jag somnar med boken
Jesper i e= Gör en kärleksdröm

Här har du lite tips om du har svårt att sova!

Varför?

Varför heter bloggen 9f still the best?

Jo, det började i åttan på den redan nämda & historiska turneringen Nissecupen! Vi skrev " köttarnas Armé , Jag är hjälten i köttarnas Armé, Jag var hon som dödade han stora killen i förra matchen " på våra vita träningströjor. Även fast vi hade dessa distraherande tröjor med en matchande krigsmålning var inte sista pusselbiten på plats. Vi behövde en uppkäftig hejaramsa till vår klass. Jag vet inte vem som kläckte nöten Åtta F fuck the rest men sedan dess har just den meningen följt med våran klass som en tillhörande vagn på vårt tåg. Vi fick en liten panik i början av nian, vi ville inte leva kvar i Åtta F fuck the rests glittriga dagar. Vi behövde något nytt som hängde med i tiden, men som endå kunde hakas ihop med åttan. Camilla Näs, en av våra solstrålar, kom på åtta F fuck the rest nio F still the best utanför reningsverket, den tredje dagen i nian. Det var en solig eftermiddag och bajslukten satt fortfarande kvar i våra näsor. Sedan den dagen är nio f still the best vår eviga refräng.

detta är alice och maria på nissecupen
fotograferade gjorde Malin

Vad hände idag i skolan?
Vi hade endast ett fåtal lektioner. Alla dock med varandra och vårt småsyskon e. En halva av en klass som alltid ligger steget efter oss. I denna halvklass kan vi finna
en extremt smart tjej som nyser extremt ljust
en kille känd från pucken i tv
en kille som inte kan hålla sig ifrån sin moppe på idrottslektionerna
en kille som har samma initsialer som Maria i 9F
en tjej som masserar & pillar i håret som en gudinna
en söt tjej som alltid skriker på alla att vara tysta
en kille som har söta fräknar som han själv ogillar
en tjej som klipper håret på tjejer som gråter av skratt och fasa

en presentation av vår klass kommer även inom kort

tillbaka till ämnet, idag hade vi fysik tillsammans med våran klassföreståndare Ola Granbom. Stommen i klassen.
Han är lång och fager och gift med svenskaläraren.
En konversation mellan Alice & Ola
*Alice mobil vibrerar ljudligt*
Ola: Stäng av!
Alice: Jaja ..
Ola ser att alice & marika sitter och fnissar
Ola: Alice, vill du att jag ska ta den?
Alice: jaa! fast den durrar, alltså, vibrerar
Ola: då vet jag precis vart jag ska ha den

Vi försökte ha fysik idag, fast Victor Max Maria & Anna grät på slutet
över någonting Mr PH sa
Han är rolig han, Mr PH
Glöm inte att vi ska bygga en Elmotor på fysiken nästa gång!

Läs gärna vidare i vår blogg (:


klass 9F i bilder


Här är vår fina klass :) och alla tittar på...?



yeyeye :D

PS. Camilla, jag har ditt armband!

bakhistoria

när vi var små barn och gick i åttan så kom vi en fredagmorgon på att vi skulle baka till lpo:n
så då började vi med det och i åttan så bakade vi två eller tre stycken tillsammans två gånger
men nu i nian så bakar vi en i taget och det är väldigt valfritt att vara med
(men jag måste säga att det är smart för man får fika en massa till priset av att baka en gång)
så det är helt klart värt det hihi

och våran lilla bakningstradition är även mycket trevlig, och även veckans hederskompis ska nu få ett bakverk varesig denna person är med och bakar eller inte (om man är med och bakar får man ta en extra bit)




                             


dom här bilderna är från när Anna & Linda bakade en 8F tårta


Recept:

en kladdkaka till botten
vaniljkräm till fyllning
en kladdkaka över fyllningen
vaniljkräm och smarties till garnering

enkelt - snabbt - och supergott :)

hallihallå !

nu sitter jag i skolan & jag kan lätt säga att dagens samtalsämne har varit om våran fantastiska blogg!!!


glömt inte !

hallå allisammans !
glöm inte bort svenska läxan tills i morgon.

hoppas ni haft en fin dag




PS. Vilka har fått skolkorten idag?

Lediga!

Idag är det måndag, men vi är lediga!

Vad gör alla idag?

Statistik


Statistiken går uppåt! wowowoow :D

Historien om vår klass - 9F

Klass 9F bildades för snart 800 dagar sedan. Då hette vi 7F.

7:an var inge speciell. Sammanhållningen var inte så bra och inte heller arbetsmiljön.
Vi satt mest och snacka, omogogna sjuor som vi var. Klassen bestog utav 9 flickor, 9 killar.

I 8:an började en ny elev i klassen. Hon vart mottagen med öppna armar & vi hoppas att du trivs än idag !
Nu började sammanhållningen att froda. Klassen var mer sammansvettsad, kanske var det den årliga bandy spelen, Nisse Cupen som var en bisak till det ? För sport har aldrig varit klassen starka sida, konstigt nog. Men vi fick alla att ställa upp på Nisse cupen, hälften av eleverna utklädda till militärer, hälften mer seriösa. Men det var roligt även om vi inte vann ! 8F- fuck the rest.

I morgon har vi gått en månad i 9:an. Klassens stämmning blir bara bättre för var dag som går!  Trots att vi haft olika klassföreståndare varje år så har vi hållt ihop. 9:an kommer att bli vårat sista år med klassen, sorgligt nog. Men förmodligen blir det ett roligt år med en massa ideér såsom hederskompis, bakning och ännu en Nissecup att förlora! (fast vi kan ju försöka vinna iår :D) Sen i juni någongång skiljs vi, men de ska bli spännande att se vad alla gör med sina liv! 9F- always the best

beviset

OLA GRANBOM LEVER DUBBELIV !!!

Ytterligare information:
Ola Granbom, affärschef, NCC Construction Sverige AB, region Väst, tel. 031-771 54 66 eller 070-560 90 66.

första inlägget

Hederskompisar denna vecka blev max/victor & en anonym !! Grattis

marika bakade muffins till vår LPO-tid denna vecka.


Välkommen till 9F:s blogg!

Nu har 9F startat en blogg, och alla i 9F får skriva här! :) Om ni vill ha lösenord och sånt så fråga nån!

RSS 2.0